Pojednanie o hadovi

18. 04. 2017 10:38:26
Archetyp hada je jedinečný úkaz a má svoj dôležitý symbolický význam. V článku opisujem archetyp hada tak, ako ho chápe moja miniatúrnosť.

Had je symbolom toho, čo sa "vymyká" z rovnováhy. Je to písmeno S, sínusoida, Satan. Had je vládcom sveta pomyselnej nerovnováhy. Svojim pohybom pripomína cykly. Tento svet je jeho ríšou. Had je pánom akéhosi "pokroku" - preto Satan predstavoval podľa satanistu Antona LaVeya pokrok. Tento takzvaný pokrok spočíva v páde do sveta oddelenia. Tento satanský had požiera vedomie. Je to kozmický lovec - predátor. Náš svet leží v bruchu toho hada.


Máme na sebe oblečený plášť - závoj, cez ktorý nevidíme ďalej. Tento plášť je temnota. Je to had, ktorý nás "zjedol" a my o tom ani nevieme. Tento had je naším zotročovateľom a zároveň naším ochrancom - stráži si svoju korisť pred vonkajšími vplyvmi.


Had je zvodca. Zvedenie je prvotný hriech. My sme tí, čo sa začali v existencii báť. Tak prišiel had a my sme sa stali jeho obeťou. Podľahli sme mu dobrovoľne kvôli našej rastúcej nevedomosti. Had má náš súhlas, preto má nad nami moc.


Had je podľa mňa prvotným archetypom duality. Je to pán duality. Had Uroboros je hadom hraníc a obmedzení. Číslo 8 (osem), v tvare ktorého býva Uroboros zobrazovaný, je číslom nekonečnej duality, ktorej had vládne.


Had zvykne žiť v diery pod zemou - v podsvetí, čo ho stavia do role reprezentanta smrti. Had zvlieka kožu, čo je symbolom znovuzrodenia.


Jedného dňa mi prišla na um myšlienka, že ľudia majú v oblasti chrbtice symbolického energetického parazita. Tým parazitom je čierny had - had temnoty, ktorý je okolo chrbtice obmotaný a ktorý na vrchole našej hlavy vo svojej tlame drží okrídlenú guľu (symbolický Saturn – pán obmedzení). Po prebudení hada, ktorým je biely had, začne tento had stúpať a začne "vyrovnávať" čierneho hada, ktorý sa ani nepohne, pretože je pasívny. Biely had je aktívny. Pri prebudení plnej hadej sily sa biely had zakúsne do gule s krídlami a dôjde k vyrovnaniu a k nastoleniu rovnováhy. Len na stave čistoty záleží, kam bytosť osvietenie posunie.


Čiernym hadom je filmový votrelec vo filme Votrelec. My sme jeho hostiteľmi. Zlo sa na nás živí. Zvádza nás (a úspešne nás zviedlo) do sveta duality, ktorému ono vládne. Je to čierny jin, podlhovastý hadovitý oblak temného "dymu" usadený v nás.


Tento svet - diablovo kráľovstvo - si predstavujem ako čiernu hmotu (jin) uväznenú v guľovej sfére. A v tej guľovej sfére - mohutnom koloseu - sa nachádza nespočet brán, ale iba jedna brána je tá pravá. Ostatné brány sú teleporty, ktoré nás hádžu všade možne, len nie von. Tou pravou bránou je číslo nula (0) alebo písmeno O, vnútorný Ouroboros (Uroboros). O je brána, cez ktorú presvitá svetlo z večnosti, zo zdroja do kolosea. V tej bráne stojí metaforicky Lucifer - Svetlonos a ukazuje nám cestu von. My musíme prejsť Luciferom, ale nesmieme ho začať uctievať. To je dôležité. Temnota chce, aby sme "božstvá" uctievali, a to je chyták. Uctievanie znamená oddelenie. Keď začneme Svetlonosa uctievať, neprejdeme cez bránu do zdroja. On nás nepustí, pretože budeme oddelený.


Had Uroboros je symbolickou hviezdnou bránou.


ĎALŠIE POJEDNANIA NÁJDEŠ TU.

---

Ďalšie informácie nájdeš na facebook stránke "Strážca poznania" - klikni tu.

KONIEC.

Autor: Mário Oláh | úterý 18.4.2017 10:38 | karma článku: 17.78 | přečteno: 898x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 18.28 | Přečteno: 229 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 284 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 495 | Diskuse
Počet článků 186 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2097

"Som Nikto, a predsa existujem," prehovoril Frater Neminem.

Nájdeš tu pár článkov o okultizme, satanizme, elitnej pedofílii, demiurgovi Saturnovi, tajných spoločnostiach, globálnej agende, filmovej a hudobnej agende, o psychonautických zážitkoch zmenených stavov vedomia, ďalej zväčša necudné poviedky, "poéziu", zverejnené zápisky z magického denníka Fratera Saepesa, opis snov a iné veci a rôznorodé hovadinky!
Autor si "vyhradzuje" "právo" na prezentáciu svojho pohľadu na svet.
Pre zdieľanie ďalších užitočných informácií slúži platforma na Telegrame zvaná Strážca poznania - https://t.me/strazcapoznania.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...